PRESS

NOTĂ


Jurnaliștii care doresc acreditare în cadrul Sărbătorii Speranței sunt invitați să descarce și să completeze formularul de mai jos. O dată completat, documentul trebuie să fie expediat la adresa de e-mail mmuresan@hopecelebration.ro. Vă mulțumim!
Acreditare Presa - Formular

COMUNICAT DE PRESĂ


Peste 20.000 de persoane din 6 județe ale Transilvaniei – Alba, Sălaj, Bihor, Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud, împreună cu oaspeți și participanți din alte țări vor lua parte la Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței”. Programele acestui eveniment istoric vor avea loc la Sala Polivalentă, în perioada 21-22 octombrie 2017.

Corul unit al tinerilor „Hope for generations”, alcătuit din peste 1500 de voci, va înfrumuseța programul muzical al evenimentului, la care vor participa următorii interpreți internaționali: Aaron Shust (SUA), Huntley Brown (Jamaica), Marius Livanu (Italia); grupuri muzicale din România: Cătălin și Ramona Band, Continental, Messis, Ștefan Ciobanu Band, Roots și alții.

Invitatul special și vorbitorul principal al Festivalului este Will Graham, nepotul renumitului evanghelist la nivel mondial – Billy Graham (SUA).

Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței” este un proiect comun al bisericilor creștine evanghelice din România și al Asociației Evanghelistice Billy Graham (SUA).

Venirea lui Will Graham în țara noastră reprezintă continuarea frumoasei tradiții care a început-o la vremea sa bunicul lui - Billy Graham. În septembrie 1985, Billy Graham a desfășurat un turneu, timp de o lună, prin România, oprindu-se la Arad, București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara. În cartea sa autobiografică, Billy Graham a scris despre vizita sa în România: „Vizita în cele 7 orașe s-a evidențiat prin prezența numeroasă a oamenilor, uneori depășind 100.000 într-un singur loc. Cu siguranță, aceste întâlniri au fost cele mai numeroase din câte am văzut în Europa de Sud-Est. Oriunde aș fi sosit, am văzut o foame spirituală și deschidere pentru Evanghelie.”

Franklin Graham – fiul lui Billy Graham, este președintele Asociației Evanghelistice Billy Graham și președintele Organizației Internaționale de Binefacere „Punga Samariteanului”. El a venit în România în 2008 pentru a participa la „Festivalul Speranței” din Timișoara. În perioada 4-6 iunie, peste 77.000 de persoane au fost la evenimentul care a avut loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” .

Will Graham – reprezintă a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos în toată lumea. El a primit cu bucurie invitația de a veni în țara care odinioară au predicat tatăl și bunicul său. Pe lângă participarea sa în programul Festivalului, echipa de protocol va organiza întâlniri cu reprezentanții religioși și oameni din conducerea României, de asemenea și cu presa.

Festivalul Internațional „Sărbătoarea Speranței”, care va avea loc la Cluj-Napoca, are drept scop ca toți locuitorii din zona Transilvaniei să cunoască într-un mod personal ce înseamnă speranța care o dă Dumnezeu. Comitetul media al Festivalului Internațional

COMUNICAT DE PRESĂ


Will Graham va aduce mesajul speranței la Cluj pentru zeci de mii de persoane din toată Transilvania

Cluj-Napoca, 26.09.2017 – Will Graham, nepotul celui mai mare evanghelist din istoria omenirii, de la apostoli încoace – Billy Graham – care a predicat în fața a peste 215 milioane de persoane în peste 185 de țări, va sosi în luna octombrie 2017 la Cluj-Napoca, pentru a aduce mesajul speranței unei noi generații de români.

La 22 de ani de la vizita lui Billy Graham în România, zeci de mii de persoane din șase județe ale Transilvaniei: Alba, Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Mureș, vor lua parte la Sărbătoarea Speranței (21-22 octombrie, la Sala Polivalentă).

“România are un loc special în familia mea. Turneul făcut de bunicul meu în țară, în 1985 – care a inclus o vizită în Cluj-Napoca – rămâne un moment major al slujirii sale de decenii. Cine poate uita imaginile cu mii de oameni care au umplut străzile, cu dorința arzătoare să asculte vestea bună a lui Isus? Tatăl meu s-a întors în Timișoara, în 2008, iar acum este rândul meus ă împărtășesc speranța în Hristos în acest oraș frumos, într-o țară istorică. Aș ruga creștinii din România să se roage pentru Sărbătoarea Speranței, după cum mă rog și eu, pe măsură ce ne apropiem de festivalul din Octombrie”, a declarat Will Graham, vorbitorul principal al Sărbătorii Speranței.

Sărbătoarea Speranței din Cluj va fi primul prilej pentru ca Will Graham să predice în România. El reprezintă a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos sub stindardul Asociației Evanghelistice Billy Graham. De la începutul slujirii sale, Will a vorbit mulțimilor din America de Nord, Australia, India și alte părți ale Asiei, precum și în America de Sud.

Alături de Sărbătoarea Speranței din Cluj-Napoca, pe agenda lui Will Graham se mai află în anul 2017 evenimente similare organizate în Alabama și Indiana (SUA), precum și campanii internaționale în Mexic și Canada. Anul trecut, în 2016, Will a luat parte la evanghelizări în SUA, Australia, Norvegia, Scoția, Uganda și Canada.

Alături de misiunea evanghelistică, Will slujește ca director executiv în cadrul Billy Graham Training Center at The Cove din Asheville, North Carolina, respectiv ca vice-președinte al Asociației Evanghelistice Billy Graham.

FOTO & VIDEOBIOGRAFIE WILL GRAHAM


Will Graham este a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos sub stindardul Asociației Evanghelistice Billy Graham. De la începutul slujirii sale, el a vorbit mulțimilor din America de Nord, Australia, India și alte părți ale Asiei, precum și din America de Sud.

William Franklin Graham IV (Will) este cel mai mare dintre copiii lui Franklin Graham. Prima „Sărbătoare” la care a participat Will a avut loc în 2006, în Leduc, Alberta, Canada. Pe teritoriul SUA a luat parte la un eveniment similar în Gastonia, Carolina de Nord. Programul său din anul 2017 include „Sărbători” în Alabama și Indiana, precum și în Canada, România și Mexic.

„Nu încerc să fiu următorul Billy Graham; sunt doar Will Graham,” spune predicatorul ordinat. „Am o dorință arzătoare în inima mea să predic Evanghelia lui Isus Hristos. Dacă fac asta pe o arenă plină de oameni sau doar pentru o persoană, pe stradă, voi face tot ceea ce mă cheamă Dumnezeu să fac”.

Alături de misiunea evanghelistică, Will slujește ca director executiv în cadrul Billy Graham Training Center at The Cove din Asheville, North Carolina, respectiv ca vice-președinte al Asociației Evanghelistice Billy Graham. Centrul de pregătire din Asheville oferă seminarii pe durată de mai multe zile pe diferite subiecte de interes pentru creștini, având ca vorbitori persoane cu autoritate în domeniu la nivel național.

Will a absolvit Liberty University în anul 1997, cu diplomă în Științe Religioase, iar în 2001 a absolvit Seminarul Teologic Baptist din Sud-Est, cu diplomă în grad Master of Divinity. Will și soția sa, Kendra, au două fiice, Christine Jane (CJ) și Rachel Austin, și un fiu, William Franklin Graham V (Quinn).