Despre Eveniment

Sărbătoarea Speranței

Eveniment

Sărbătoarea Speranței este un eveniment dedicat bisericilor din Nord-Vestul României, care doresc ca lucrarea lui Dumnezeu să sporească prin misiunea încredințată de El, ucenicilor săi, aceea de a face la rândul lor ucenici. Isus Mântuitorul a spus: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh” (Matei 28:19). El a adăugat:  „Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”.

Sărbătoarea Speranței este mai mult decât un eveniment evanghelistic, este un proces de întărire în rugăciune și propovăduirea Cuvântului, care are loc pe parcursul a mai multe luni de zile. Evenimentul începe și se încheie cu voi, bisericile locale, prin care Dumnezeu va alimenta mai departe credința celor care se implică.

Mesajul si Scopul

+ Mobilizarea comunității creștine pentru a apropia cât mai mulți oameni de Adevărul că Isus Hristos este „calea, adevărul și viața” (Ioan 14:6).
+ O nouă oportunitate pentru ca oamenii să să se dedice personal lui Isus Hristos.
+ Conectează oamenii la o biserică locală, care se îngrijește de ei și le alimentează credința.
+ Întărește bisericile locale.

Metoda

Sărbătoarea Speranței înseamnă mai mult decât evenimentele vizibile de evanghelizare, care vor avea loc în luna octombrie. Totul începe cu stăruința în rugăciune din partea bisericilor locale. Apoi munca este continuată de bisericile din regiune, care întăresc prin disciplină spirituală pe cei care vin la credință în timpul Sărbătorii. Este un proces condus de Duhul Sfânt, care începe cu luni și chiar ani înainte, prin eforturile unor oameni credincioși ca tine, și continuă să modeleze vieți pentru ani în viitor – și pentru eternitate. Beneficii pentru tine și pentru biserica ta:

Rugăciune: Fără puterea rugăciunii, nu am putea supraviețui în viața de creștini. Fiecare acțiune a festivalului face referință la rugăciune determinată, din inimă și fără încetare.

Întărire în evanghelizare: Mulți creștini nu și-au împărtășit cu alții credința pentru că s-au temut sau nu au știut cum să o facă. Prin intermediul Sărbătorii vei învăța cum să prezinți cu încredere și eficiență mesajul Bibliei, chiar și oamenilor care participă la eveniment.

Plan de acțiune pentru mărturie: Credincioșii își pun în practică învățătura acumulată, se roagă și intră în legătură cu prietenii lor care au nevoie de Hristos și îi invită la Sărbătoarea Speranței, să audă mesajul salvării.

Prospețime spirituală: Nimic nu este mai îmbucurător decât prospețimea spirituală în biserică. Prin ajutorul dat pregătirii Sărbătorii Speranței, prin angrenarea prietenilor și familiilor apropiate în lucrare și prin lauda adusă Domnului alături de alți creștini, înnoirea strălucește în viețile individuale și în biserici.

Unitate între creștini: Biserica este puternică dacă este unită într-un singur scop. Unicul scop al Sărbătorii Speranței este să proclame Evanghelia lui Isus Hristos și să unească pe toții creștinii laolaltă. În comunități se formează legături și relații de durată între bisericile care se unesc.

Mai mulți creștini în bisericile locale: Procesul Sărbătorii își propune să asimileze noi credincioși în bisericile în care este încurajată creșterea lor spirituală. Fiecare nou creștin aduce vitalitate în congregații și în slujire.

Blog Single

ORGANIZARE

Fiecare Sărbătoare a Speranței este organizată de un departament al Asociației Evanghelistice Billy Graham (BGEA), în colaborare cu o echipă formată din pastori din regiunea gazdă și colaboratori care servesc drept organism de coordonare a Sărbătorii. Această echipă lucrează pentru a organiza programul și evenimentele, pentru conducerea diverselor echipe de lucru, colectarea fondurilor necesare și pentru derularea parteneriatului cu BGEA.

Mesaj de salut

Sărbătoarea Speranței, un eveniment prin care bucuria lui Hristos va atinge inimile românilor.

Bun venit pe site-ul Festivalului Internațional „Sărbătoarea Speranței”! La inițiativa bisericilor evanghelice creștine din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Evanghelistică Billy Graham, dorim să organizăm un eveniment ce va avea loc în perioada 20-22 octombrie, la Sala Polivalentă, unde evanghelistul Will Graham ne va aduce un mesaj despre Speranța Vie ce ne este dată doar de Isus Hristos.

În plus, în cadrul acestui eveniment, iubitorii muzicii creștine de calitate se vor putea bucura de prezența unui cor de tineri, a unor muzicieni cunoscuți din țară, precum și a unor grupuri muzicale de peste hotare.

Ne dorim ca acest site să fie o sursă de informare și motivare în pregătirea Sărbătorii Speranței. De aceea, aici veți putea găsi un calendar cu evenimentele premergătoare, resursele necesare pentru echipare, formare spirituală, precum și alte detalii de interes. De asemenea, aici vor fi prezentate oportunitățile de implicare pentru cei care doresc să participe la acest eveniment.

Vă încurajăm să vă implicați împreună cu prietenii în procesul de pregătire și vă așteptăm cu drag la Sala Polivalentă, în perioada 20-22 octombrie.


Vasile Gherasimciuc
Director
vgherasimciuc@bgea.org

Marius Sabou
Presedinte
msabou@hopecelebration.ro